Elemek jógája

Éleszd fel, hozd harmóniába a benned élő elemeket!
Mindenkiben megvan mind a 4 elem: a föld, a víz, a tűz, és a levegő, csak más-más arányban keverednek bennünk. Általában egy, vagy két elem a dominánsabb.
Problémát az okozhat, ha az egyik elem túlzott mértékben van jelen, s ha ezt nem ellensúlyozod, akkor kibillenéshez vezethet az életedben.
A túl sok föld kötötté tesz, túl anyagiassá, iriggyé, a túl sok víz elemnél érzelmi hullámzást élhetsz meg, magányt, depressziót, a túl sok tűz türelmetlenné és agresszívvá, a túl sok levegő pedig szorongóvá, kapkodóvá, stresszessé tehet.
Az alkalmazott pránajámák (légzőgyakorlatok), ászanák (testgyakorlatok) és a vezetett meditáció kiegyensúlyozza és összehangolja a benned levő elemeket.
A workshopok felépítése:
1. Alkalom 09.18. 10:00-12:00: FÖLD
Földüdvözlet, hosszan kitartott ászanák segítenek földelni magad, s a vezetett meditáció hozzákapcsol Földanyához, hogy erőt meríts belőle. A gyakorlás után adok még tippeket, hogyan tudod ezt az oldalad erősíteni. Különösen érdemes ezt a minőséget erősíteni, ha úgy érzed, kicsúszik a föld a talpad alól, félelmek és bizonytalanság gyötör. Ez lehet egy ideiglenes állapot, ami nagyobb változás esetén jelentkezik (költözés, utazás, munkahely váltás, a családi kapcsolatokban beállt változás), de lehet hosszan fennálló probléma is.
2. Alkalom 10.16. 10:00-12:00: VÍZ
A holdüdvözlet és áramlós, folyamatos gyakorlás segít felfedezni a bennünk rejlő víz minőséget. A víz minőség szorosan kapcsolódik az érzelmeinkhez, ez a nőiség kiteljesedése, férfiaknál a bennük lévő női oldal, az érzelmek megélése, a befogadás, változás, az intuíció, szokták hold minőségnek is nevezni.
3. Alkalom 11.13. 10:00-12:00: TŰZ
A tűz elem ébresztésére és egyensúlyban tartására elengedhetetlen gyakorlat a napüdvözlet. Ez a minőség dominál napjainkban: ez a férfi minőség, nőkben a férfias oldal, kulcsszavai a racionalitás, cselekvés, kezdeményező képesség, tervezés. A harcos pózok, és más dinamikus ászanák segítségével, illetve a tűzlégzéssel élesztjük fel a bennünk lévő tüzet.
4. Alkalom: 12.11. 10:00-12:00: LEVEGŐ
A folyamatos, flow típusú gyakorlás kedvez a levegő elemnek. Ha túl sok a föld, ez kiválóan kiegyensúlyozza. A mozgásos meditációnak is nevezett áramlás, ahogy lassan egyik ászanából a másikba mozdulunk, segít elfogadni az állandó változást.
ÁR ÉS HELYSZÍN
A tanfolyam alkalmanként látogatható, ára: 5500 Ft / alkalom. Legnagyobb hatása, azonban akkor van, ha mindre el tudsz jönni. Ha eljönnél az összes alkalomra, úgy 20.000 Ft a kedvezményes ár. A tanfolyamot a 16. kerületben tartom, a Jóga7 Stúdióban (Párta utca 18. Budapest XVI. kerület 1162).
Az ájurvéda, az indiai gyógyítás, orvoslás dósának hívja a testet uraló alaperők megoszlását az emberben. Ha érdekel nálad ez hogy néz ki, töltsd ki az alábbi dósa tesztet!
http://krisna.hu/teszt/dosa/

dátum

okt 16 2022
Expired!

időpont

10:00 - 12:00

helyszín

Jóga7 Stúdió
1163 Budapest Párta utca 18.
kategória
0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük