Halloween az év egyetlen éjszakája, amikor a nyugati társadalom a szellemvilágot ünnepli, de mindenki azt hiszi, hogy ez vicc.

De tényleg?

Miért tesszük ezt, hogy belöltözünk, és szellemeknek és boszorkányoknak adjuk ki magunkat? Honnan jött mindez, és egyáltalán miért egyesülünk mi, mint társadalom ebben a kulturális összejövetelben? Természetesen „szórakozáson” kívül.

Ha megvizsgáljuk modern társadalmunk szokásainak bármely részét, általában visszavezethetjük azokat a történelem során őseinkig, valamint a föld és szellemei iránti imádatukig és odaadásukig.

A karácsony, ahogy ma nevezzük, a felszínen Jézus születésnapjának emléke. De ha tovább nézünk, a téli napforduló csak néhány nappal „Jézus születésnapja” előtt van az északi féltekén, december 25-én pedig a nap visszaindul hosszú útjára, hogy felmelegítse északi féltekét.

Lehet, hogy az, amit ma karácsonynak hívunk, őseink ünnepe, a NAP születésének ünnepe, ahogy egyre magasabbra emelkedik az égen, életet hozva?

És ha a húsvétot nézzük, hasonló jelenséget látunk. Jézus „újjászületését” keresztény módon ünnepeljük, ahelyett, hogy az élet visszatérésének potenciális valódi eredeti jelentését ünnepelnénk, hogy a tavasz visszatér.

A Halloween a földimádatban is gyökerezik.

A Halloween eredetileg a Sanhaib volt, egy pogány ünnep a betakarítási időszak végén és a téli – vagy „sötétebb” – szezon elején.

Keresztény nevét, Halloween-t akkor kapta, amikor néhány pápa úgy döntött, hogy a pogány földi szertartást All Hallow’s Eve-vé, keresztény ünneppé teszi, amelyet november 1-je mindenszentek napja követi.

Viszlát a táncoló földnek, és üdv a mámorító, fogalmi, értelmes hülyeségeknek, amelyeket senki sem ért. A fejünkből nem jött ki még semmi igazi, minden igaz a földből származik.

Megkapjuk a Halloween tónusait és árnyalatait, abból a szó szerinti tapasztalatból, amelyet őseink a szezonalitás kapcsán éltek át? Kapcsolódunk a földi ciklusokhoz, és tudjuk mi járt ezekkel a földi változásokkal? Felkészülünk az elkövetkező sötétebb hónapokra?

Most ha új évszakba kezdünk, ezt többnyire szinte észre sem vesszük. Most már rendelkezésünkre áll a technológia, amely megvéd minket a nehéz téltől és más zord körülményektől. A legtöbben tanácstalanok lennének, ha le kellene olvasni az égen lévő csillagokat, és megtudni a dátumot az elhelyezkedésük alapján.

Őseinknek sokkal erősebb kapcsolatuk volt a Földdel – annak szélsőségei szerint kellett élniük, és tanúi voltak ajándékainak, pusztán azért, mert többet éltek kint.

Beltéri fűtésünk és az úton lévő 24 órás szupermarket nélkül az életet meg kellett tervezni. A földdel és évszakaival dolgozni kellett. Feltételezem, hogy ennek a földdel való munkának egy része a velünk együtt a földön élő és élt szellemek mélyebb ismerete is.

Mivel a Sanhaibot (Halloweent) európai őseink oly régen ünnepelték, csak egy hozzávetőleges értelmezésünk van arról, amit tettek, de van információnk arról, hogy jelmezbe öltöztek és körbe táncoltak, hogy elűzzék a szellemeket. De ki tudja, lehet, hogy a szellemekkel táncoltak?

Mi az, amivel az emberek tisztában vannak a Halloween-ünnepségük során, amire nem igazán hajlandóak a mindennapi életükben?

Azt is állítom, hogy a Halloween célt szolgál a társadalomban. Lehetővé teszi az emberek számára, hogy röviden átöleljék és sétáljanak a sötétebb energiákkal.

A modern társadalomban elnyomtunk és elrejtettünk minden olyan energiát, cselekvést vagy viselkedést, amely „sötétnek” tekinthető vagy megítélhető. Ebbe beletartozik a szellemtudatosság, a tudatosság sok más formája, mint például annak ismerete, hogy valaki mikor fog meghalni, még az állatok megölése, a halállal való foglalkozás és a gyógyulás. Még a szexuális energiák is alá vannak vetve a sötét oldalnak, mivel nem normálisak és nem illeszkednek a „normális” életünkbe.

Amikor a „sötétebb” vagy kevésbé kitett energiák nem jutnak kifejezésre (ahogy a természetben egyensúlyban kellene lennie), elszaporodnak, és erőszakban, félelemben, betegségben és még rosszabb módon találják meg a kiutat.

A Halloween ma már úgy fejeződik ki, hogy többé-kevésbé mindenki úgy tesz, mintha nem lenne valóságos.
Amikor Halloweenkor látok egy horror pázsitot, ahol testrészek állnak ki a fűből, és goblinok ólálkodnak a fákon, mindig meg kell kérdeznem, hogy valójában mi történik a házban lakókkal?

Mi lenne, ha nem titkolnánk, mik vagyunk? Tudom, ijesztő, de ez mennyire változtatná meg a világot? Látnánk a vadállatokat, hogy kik és mik ők – és az angyalokat is.

Mi leszel ezen a Halloweenon?

Forrás: https://www.talktotheentities.com/secrets-halloween/

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük